Oversigt

Seneste nyt

Myndigheder mistænker hakket kød for at stå bag salmonellaudbrud

DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) efterforsker i øjeblikket et udbrud med salmonella.

Siden midten af marts har 40 patienter over hele landet været registreret syge med den samme type salmonella. 16 af patienterne er fra hovedstadsområdet, mens seks patienter er fra Region Sjælland.

Myndighederne mistænker, at smittekilden er hakket kød solgt i supermarkeder. Det peger foreløbige undersøgelser på, skriver SSI i en pressemeddelelse.

- Selv om vi endnu ikke ved med sikkerhed, hvad der har gjort folk syge med salmonella, vil vi gerne have at forbrugerne er ekstra opmærksomme på den gode køkkenhygiejne, lyder det fra sektorchef hos Fødevarestyrelsen Annette Perge.

- Det er vigtigt, at man gennemsteger hakket kød, holder det spiseklare adskilt fra det rå kød og lader være med at smage på det rå kød, lyder anbefalingen.

Blandt de syge er 24 mænd og 16 kvinder. Patienterne er mellem 0-83 år.

Salmonella er en bakterie, der forårsager salmonellose: en mave-tarminfektion, som især er karakteriseret ved diarré og generel utilpashed. Smitte sker næsten udelukkende via mad.