Klar med comeback-plan og millioner: Flere turister skal til København

Mens turismen i store dele af landet er tilbage på niveauet inden corona, gælder det ikke for hovedstadsområdet. Nu lancerer Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen en fælles plan, der skal få turisterne tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Turister i Nyhavn var der ikke mange af sidste sommer.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

68 millioner kroner til ekstraordinær markedsføring af København, flere hænder i turismeerhvervet og udpegning af lokale turismeambassadører.

Sådan lyder nogle punkterne i en fælles comeback-plan fra Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen, der skal få turisterne tilbage til København.

For mens turisterne i resten af landet er tilbage på det niveau, der var inden corona, så gælder det ikke for København, hvor turismeerhvervet fortsat bløder.

En del af genopretningsplanen bliver også et større fokus på grøn og bæredygtig turisme.

- Vores hovedstad er en vigtig motor i turisme-kapløbet. Corona har været hård for dansk turisme, og særligt hoteller, turistattraktioner og restauranter i vores hovedstad kan stadig mærke efterdønningerne. Derfor er der brug for, at vi gør noget ekstra, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Med den nye genopretningsplan intensiverer vi kræfterne, så vores turismevirksomheder både kommer tilbage på vækstsporet, men også bliver endnu grønnere og mere robuste i fremtiden. København skal være en af verdens bedste byer at besøge.

De seneste års corona-nedlukninger og rejserestriktioner har påført Københavns turismeerhverv blodrøde indtægtstab. Mange af vores virksomheder er stadig i knæ

— Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S)

Comeback Copenhagen

Genopretningsplanen har fået navnet Comeback Copenhagen 2023 og er udarbejdet i tæt dialog med turismeerhvervet, som bakker op om planens ambitioner og initiativer.

- Vi skal lykkes med at skabe en bæredygtig turisme, som er grøn og i balance med borgernes hverdag. Der findes ikke én silver bullet, som med et knald både skaber nye jobs, ny omsætning, mindre turismepres og grøn adfærd. Det kræver mange handlinger af mange aktører, siger Mikkel Aarø-Hansen, der er administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er en af de aktører. Hun håber, at comeback-planen også kan være med til at vende blodrøde tal på bundlinjen for turismebranchen.

- De seneste års corona-nedlukninger og rejserestriktioner har påført Københavns turismeerhverv blodrøde indtægtstab. Mange af vores virksomheder er stadig i knæ. Derfor er jeg glad for, at vi med den nye fælles plan giver branchen et tiltrængt rygstød, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Fakta: Det går de 68 millioner kroner i genopretningsplanen til:

Omfattende ekstraordinær markedsføring af hovedstaden


Styrket tiltrækning af events- og kongresser


Forretnings- og udviklingsforløb for turismevirksomheder med fokus på bæredygtighed og innovation


Udpegning af lokale turismeambassadører


Fremme turisme på tværs af regionen


Initiativer for at fremme en mere bæredygtig hovedstadsturisme


Tiltrækning af arbejdskraft og nye kompetencer til turismeerhvervet i hovedstaden


Styrke hovedstaden som international kulturdestination


Kilde: Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen

Flere store events til København

Turismen i hovedstaden bidrager normalt med en omsætning på 53 milliarder kroner og står for næsten 40 procent af omsætningen i hele dansk turisme. Inden corona-krisen var der 62.000 fuldtidsstillinger inden for turisme i hovedstaden, men mange af dem er væk nu.

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) mener, at store events i København skal være en central del af at få omsætningen tilbage og give flere hænder til branchen.

- Vi skal styrke byens position som international kulturmetropol. Vi skal have flere internationale megaevents til byen, da det både tiltrækker turister, gavner kulturlivet og er til glæde for københavnerne. Et megaevent bidrager positivt til et større kulturforbrug over hele byen. Det skal vi styrke og få det optimale ud af ved at tænke kulturlivet og oplevelseserhvervet mere ind fra start, når vi planlægger store events fremover, siger Mia Nygaard. 

Seneste nyt

3 min. siden
play-circle play-circle Læs op

To russiske skibe cirkulerer lige nu i dansk farvand

Den svenske kystvagt har gjort de danske myndigheder opmærksom på russiske skibe, der befinder sig i Kattegat. Det skriver TV2.dk

Ifølge den svenske kystvagt befinder skibene sig i dansk farvand.

To russiske skibe har i mindst et døgn cirkuleret rundt midt i farvandet Kattegat, der ligger mellem den jyske østkyst og Sverige. Det skriver TV2 tidlig onsdag morgen, med henvisning til svensk TV4.

Den svenske kystvagt har informeret de danske myndigheder om skibene.

På radarbilleder kan man se, at skibene har cirkuleret rundt på et mindre område i Kattegat som minimum siden mandag aften. Det er umiddelbart uklart, hvorfor skibene befinder sig i farvandet, skriver TV4 ifølge TV2.

- Vi har informeret de relevante myndigheder og de ansvarlige for overvågningen i Danmark, siger Klas Loven, der står i spidsen for kommandocentralen i den svenske kystvagt.

I går kl. 21.01
play-circle play-circle Læs op

Stor stigning i antallet af indbrud i varebiler

Arkiv
Foto: Privatfoto

Antallet af anmeldelser om tyverier fra vare- eller lastbiler steg med 20 procent i 2024 sammenlignet med året før.

Det skriver forsikringsselskabet Gjensidige på baggrund af tal fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I alt modtog ladets politikredse 4235 anmeldelser, hvilket svarer til flere end 11 om dagen.

Ifølge Gjensidige viser tallene, at særligt politikredsene omkring København er hårdt ramt. 

Lene Rasmussen, der er skadedirektør i forsikringsselskabet, forklarer, at det særligt er mindre erhvervsdrivende som eksempelvis håndværkere, der får stjålet værktøj fra varebiler.

TV 2 Kosmopol har tidligere beskrevet, hvordan værktøj er i høj kurs hos tyve, der målrettet går efter dette ved blandt andet at bryde ind på byggepladser, og altså ikke blot i  parkerede varebiler.

I går kl. 20.29
play-circle play-circle Læs op

Vild stime: Rødovre taber for 15. gang i træk

Rødovre Mighty Bulls kan slet ikke få det til at fungere på isen, og tirsdag tabte holdet igen i Metal Ligaen. (Arkivfoto).
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

16. november 2024 kunne ishockeyherrerne fra Rødovre Mighty Bulls rejse glade hjem fra Vojens med en flot 4-3-sejr over de forsvarende mestre fra Sønderjyske.

Siden da har Rødovre-holdet dog intet haft at juble over.

Tirsdag tabte man 6-7 på udebane til Odense Bulldogs - Rødovres 15. nederlag i træk i Metal Ligaen - efter en vanvittig afslutning på kampen i overtid.

Efter 33 spillerunder af grundspillet ligger holdet ubehjælpeligt sidst i tabellen med blot 14 point.

I går kl. 19.33
play-circle play-circle Læs op

Ny metro i problemer: Lever ikke op til forventningerne

(Arkivfoto).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

M3, også kendt som Cityringen, i Københavns metro indfrier ikke de forventninger til antallet af passagerer, som Metroselskabet har budgetteret med.

Derfor skal kommunale millioner nu gå til en analyse af, hvorfor Cityringen ikke har den forventede passagertiltrækningskraft.

Det fremgår af et punkt på dagsordenen for et kommende møde i Økonomiudvalget i Københavns Kommune.

Her indstiller forvaltningen til, at udvalgets politikere bruger 2,1 millioner kroner på at få lavet en analyse af passagersituationen.

TV 2 Kosmopol har tidligere beskrevet, hvordan Cityringen fem år efter åbningen er langt fra målsætningen om 235.000 daglige passagerer. I september måned lød det fra Metroselskabet, at gennemsnitlige passagertal for hverdage i 2024 var 150.000.

I går kl. 18.26
play-circle play-circle Læs op

Kæmpe fangst af opioider i København: Minister kræver handling

(Arkivfoto).
Foto: Grafik: Louise Cassens/TV 2 Kosmopol

Over to uger i december beslaglagde Toldstyrelsen over 87.500 piller, heraf 80.000 opioider i form af tramadolpiller og resten nært beslægtede piller.

Det får skatteminister Rasmus Stoklund (S) til at bedyre øget kontrol.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

- Opioider hører ikke hjemme i vores unges festmiljøer eller ude i samfundet. Derfor er jeg glad for, at tolderne har fået beslaglagt så mange piller. Det understreger med al tydelighed, at vi som samfund står over for en stor opgave. Det er vigtigt, at pillerne stoppes, før de når ud i samfundet, hvor de ødelægger liv for både misbrugere og pårørende, udtaler Rasmus Stoklund (S).

De mange tramadolpiller blev fundet, da fragtvirksomheden GLS og overleverede en mistænkelig pakke til Toldstyrelsen, mens 7.500 pregabalinpiller blev opsnappet af Toldstyrelsens narkohunde. Begge sager efterforskes nu af Københavns Politi.

TV 2 Kosmopol har i den forgangne uge sat fokus på den massive handel med ulovlige opioidpiller på det sorte marked i serien Pillernes Herre. Du kan dykke ned i historierne her.

I går kl. 17.08
play-circle play-circle Læs op

Tupperware går konkurs

Selskabet Tupperware Nordic, der står for Tupperware-kædens salg i Norden og har adresse på Frederiksberg, er gået konkurs.

Det viser dagens udgave af Statstidende, skriver TV 2.

I slutningen af oktober blev Tupperwares navn ellers solgt i forsøget på at redde firmaet, men det var altså ikke nok til at holde festen kørende.

I går kl. 16.20
play-circle play-circle Læs op

Kø vokser efter uheld

Der er voksende kø på rute 267 Hillerødvej i retning fra Hillerød mod Helsinge ved Høbjergvej lige før rundkørslen ved Kildevej.

Det skriver P4 Trafik.

Uheldsstedet kan passeres forsigtigt.

I går kl. 15.43
play-circle play-circle Læs op

Lokale forfærdede efter påkørsel af teenager i Roskilde

I forbindelse med efterforskningen var dele af Roskildes bymidte afspærret mandag.
Foto: Presse-fotos.dk

Ulykken i Roskilde, hvor en 17-årig mandag morgen blev påkørt og slæbt efter bilen i cirka 500 meter, har rystet de lokale erhvervsdrivende og indbyggere i Roskilde.

Det skriver Sjællandske Nyheder, der har talt med flere tirsdag formiddag.

- Det kommer jo tæt på, og man kan ikke lade være med at tænke på, at det kunne have været en af ens egne børn eller børnebørn, siger guldsmed Henrik Enig, hvis forretning ligger tæt på det sted på Blågårdsstræde, hvor den 17-årige pige blev fundet, til avisen.

Flere andre indbyggere udtrykker over for Sjællandske Nyheder lignende forfærdelse.

Tirsdag ved middagstid var meldingen fra Midt- og Vestsjællands Politi, at den 17-årige pige fortsat var i kritisk tilstand.

En 46-årig mand er sigtet i forbindelse med sagen, som politiet betragter som en ulykke. Manden meldte sig selv til politiet mandag aften.

I går kl. 15.28
play-circle play-circle Læs op

Spor spærret på motorvej

En bil er havareret på Helsingørmotorvejen i retning mod København mellem 5 Brogårdsvej og 3 Kildegårdsvej.

Det højre spor er spærret, og vejhjælp er på vej.

Det skriver P4 Trafik.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.