Udsolgt festival tiltrækker billethajer: Flere sælger billetter til overpris

Godt vejr og en udsolgt Roskilde Festival er gunstige betingelser for billethajerne. På dba.dk sælger flere brugere end tidligere festivalbilletter til overpris.

Roskilde Festivals partoutbilletter blev i år udsolgt historisk tidligt. 

Allerede den 7. maj - næsten to måneder inden hegnet blev væltet - meldte Roskilde Festival udsolgt for en billet til hele ugen. Også endagsbilletterne er senere blevet revet væk. 

 
 
Foto: Screenshot fra dba.dk

Det giver ideelle betingelser for billethajer, der online sælger billetter dyrere end salgsprisen, selvom det ikke er tilladt.

Og flere forsøger da også at tjene ulovlige penge i år end tidligere, oplyser Den Blå Avis til TV 2 Lorry.

- Vi oplever flere, der forsøger at sælge til overpris, lyder det fra Den Blå Avis' kommunikationschef, Sofie Folden Lund, i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har lavet en stikprøve på dba.dk onsdag, hvor musikken officielt begynder på festivalen. 

Her blev der på fire timer sat 41 billetter til salg. Af dem var hver tredje sat til salg for dyrt i forhold til salgsprisen - eller der stod: "Sælges til højest bydende".

- Disse annoncer lukkes ned, når folk anmelder det hos os via ‘anmeld annonce funktionen’, da vi ikke ønsker salg af billetter til overpris på DBA, skriver Sofie Folden Lund.

 
 
Foto: Screenshot fra dba.dk

Køb ikke ulovligt

En endagsbillet til Roskilde Festival sælges til 1.075 kroner, mens en partout-billet koster 2.100 kroner, men på dba.dk sælges den dyreste billet, som TV 2 Lorry er stødt på, for 3.500 kroner.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi modtager man ikke mange anmeldelser om for dyrt solgte billetter. 

Sådan lyder loven:

  • Ifølge Bekendtgørelse af lov om forbud mod videresalg af billetter til offentlige forlystelser må sælgeren ikke opnå fortjeneste på at sælge billetter videre.
  • Overtrædelse af loven straffes med bøde.

Og skal politiet gøre noget ved en overtrædelse af loven, som skal en anmelder kunne vise en billet købt for dyrt. Men det er der altså ikke mange, der gør.

- Ellers har vi ikke en chance. Det er ærlig talt ikke et område, vi bruger alt vores krudt på, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Hvorfor ikke?

- Der er andre ting, der er mere afgørende - eksempelvis at sørge for sikkerhed på festivalen - og alle de andre ting, der sker, siger han.

- Men vores budskab er: Overhold altid lovgivningen, ligegyldigt hvad pokker det er. Det er en god idé at gøre - også på det her område. Jeg synes, man skal lade være. Der er ingen grund til at bringe sig i den situation, hvor man betaler nogen noget, som de ikke har krav på, siger han.

Justitsminister, Søren Pape Poulsen, Kons., udtalte til et samråd om billethajers virksomhed i juni, at det er svært at løfte bevisbyrden for politiet i sager om salg af billetter til overpris.

Her opfordrede han alle, der har købt en billet til overpris om at melde sælger til politiet. 

Sådan forholder du dig til overpris på billetter eller mistanke om køber eller sælger er reel:

  • Oplever man mistænkelige annoncer eller annoncer, hvor prisen er mere en pålydende værdi, så anmeld dem via ’Anmeld annonce’ og vi undersøger sagen.
  • Er man usikker på, om en sælger eller køber er reel, er man også altid velkommen til at kontakte os på support@dba.dk, så tjekker vi gerne brugeren.
Kilde: dba.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik