Efter massiv kritik: Nu vender Michael Jackson-figur tilbage

Rødovre Centrum ændrer mening og henter nu alligevel Michael Jackson figuren ind til deres udstilling.

Rødovre Centrum har været genstand for massiv kritik på de sociale medier, efter de ikke ville opstille en Michael Jackson-voksfigur som del af en udstilling i vinterferien.

Det skyldtes, at 15 kunder følte sig krænkede over ’Kongen af Pop’, der længe har været mistænkt for pædofile overgreb.

Det førte til, at hundredevis af facebookbrugere – både danske og internationale – lavede en regulær shitstorm på deres facebookprofil. Noget der gjorde indtryk på centerledelsen, men altså ikke noget, der fik dem til at ændre holdning til sagen.

Det vil sige indtil nu.

For nu har Rødovre Centrum annonceret på deres facebookside, at de alligevel vil hente voksfiguren ind, og at den kan ses i centeret allerede fra onsdag morgen klokken 10.

Man har lov til at blive klogere

Noget tyder på, at shitstormen har haft en effekt, for centerledelsen har i hvert fald vent skuden 180 grader.

- Voksfiguren af Michael Jackson bliver en del af vinterudstillingen i Rødovre Centrum. Rødovre Centrum har fundet, at det var en ukorrekt beslutning at fjerne Michael Jackson-voksfiguren fra den udstilling af figurer af kendte idoler, som centret har opstillet i vinterferien, skriver de blandt andet i opslaget, hvor også den administrerende direktør, Jesper Andresen, er citeret.

Først var han på plakaten, så var han ikke velkommen alligevel, men nu er han, Michael Jackson, altså tilbage igen.
Først var han på plakaten, så var han ikke velkommen alligevel, men nu er han, Michael Jackson, altså tilbage igen.
Foto: Privatfoto

- Det er ingen skam at tænke sig om en ekstra gang, og det er det, vi har gjort. Der er mange og meget forskellige meninger om Michael Jackson, som aldrig blev kendt skyldig i nogen af de beskyldninger, der blev rettet imod ham. Derfor var det en overreaktion at sløjfe ham i udstillingen – og derfor gør vi beslutningen om, siger Jesper Andreasen.

Opslaget har allerede affødt masser af positive reaktioner fra brugere, der glæder sig til at se Michael Jackson-figuren.

International opmærksomhed

Det er ikke kun i Danmark, at sagen om voksfiguren har skabt debat. Historien er blevet omtalt i flere internationale medier blandt andet The Independent, Washington Post, ABC News og Times of India, og på Facebook opfordrede brugere fra lande som Ecuador, Spanien, Rusland, USA, Peru og andre til boykot af Rødovre Centrum.

Michael Jackson-figuren nåede aldrig at være en del af udstillingen, før den blev taget af igen på grund af klager fra en gruppe kunder, og den blev skiftet ud med en Brad Pitt figur allerede før åbningen af udstillingen. Om Brad Pitt får lov at blive vides endnu ikke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik