Efter tragisk ulykke: Københavns Politi opruster til søs

Københavns Politi indsætter om få dage deres egen patruljebåd i Københavns Havn.

Det endte voldsomt tragisk, da en gruppe unge mænd på jetscoootere fræsede gennem Københavns Havn for få uger siden. En af dem kolliderede med en lille, elektrisk udlejningsbåd, og to unge amerikanske kvinder mistede livet. Nu gør Københavns Politi klar til at styrke indsatsen i havnen.

For hidtil har politiet været afhængige af Marinehjemmeværnet, når der skulle sejles. Nu har Københavns Politi lejet en båd, som de råder over 24 timer i døgnet.

quote Vi vil altid være til stede, når der er mange, der bruger havnen

Peter Dahl, ledende politiinspektør

- Vi vil da intensivere vores sejlads, og vi vil altid være til stede, når der i øvrigt er mange, der bruger havnen. Det er jo sådan, at brugen af havnen er steget markant i de sidste par år, siger Peter Dahl, der ledende politinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi.

Den nye båd ligner til forveksling den, som politiet hidtil har lånt af marinehjemmeværnet. Men den vil blive bemalet med bogstaverne POLITI, og den bliver udstyret med blå blink.

- Vi skal have uddannet nogle bådførere, men vi er i princippet klar om en uges tid, lyder det fra Peter Dahl.

Og Københavns politi fortsætter samarbejdet med Marinehjemmeværnet. Det vil sige, at de råder over to både, hvis det er en situation, der kræver det.

Båden kommer til at ligge ved Holmen og kan dermed nå alle områder af Københavns Havn i løbet af kort tid.

Den voldsomme ulykke i Københavns Havn skete ved Langebro den 6. maj, hvor flere førere af vandscootere - som ikke er tilladt i Københavns havn - drønede rundt i havnebassinet. En af førerne mistede tilsyneladende kontrollen og hamrede ind i en af havnens små udlejningsbåde, der var fuld af glade turister. To af dem mistede livet.

Siden har debatten om kontrol med de livsfarlige vandscootere raset, og Københavns Politis anskaffelse af den nye patruljebåd er en direkte følge af den tragiske ulykke.

Glæde i roklub

Kasper Haagensen, der er formand i Danske Studenters Roklub, er glad for politiets nyanskaffelse.

-Jeg synes, det er en fantastisk nyhed. det gør, at politiets responstid bliver væsentligt mindre, end den er i dag. Det bliver mere trygt for os - og hvis vi observerer,, at der er vandscootere, så kan de måske være der inden for 20 minutter. Det er godt for sikerheden i havnen., siger han.

kasper Haagensen mener samtidig, at politiets øgede muligheder vil have en positiv præventiv effekt.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik